MAAILMA


| Johdanto |
| Tunnetuimmat henkilöt |
| Historia |
| Lähi historia |
| Rahat |
| Metsähaltioiden historia |
| Jumalat |
| Kuningaskunnan kaupungit |
| Maailman katsomukset |

Huom! Jos ajot tulostaa tekstin, kannattaa kopioida sen tekstinkäsittelyohjelmaan jolloin säästät paperia. Tämä sivu on aika pitkä, koska sivu on kapea!

Johdanto: Historia Mystinen II ja III välillä

Kaksi vuotta on kulunut edellisen pelin tapahtumista…

Haltioiden kolmivuotinen sota saatiin loppumaan Pellonkylässä missä solmittiin rauha metsähaltioiden ja pohjolanhaltioiden välillä. Vihdoin koitti Caghaoligissa sodaton aika, se ei silti tulisi kestämään kauaa. Haltioiden kanssa samaan aikaan rauhan sopi myös kaksi Varjo Kansan klaania, jotka olivat sotineet toisiaan vastaan. Samalla selvisi ettei huhut Varjo Kansan vaarallisuudesta ehkä täysin pidäkään paikkaansa. Varjo Kansa esittäytyi julkisesti maan hallinnolle ja osa klaaneista asettui aloilleen perustaen Camaroksin lähelle oman kaupunkinsa Varjojen kaupungin. Varjo Kansa pitää kuitenkin edelleen tiukasti kiinni omista rotu-ominaisuuksistaan ja tavoistaan jotka säilyvät kansan keskuudessa, salassa ulkopuolisilta.. Varjokaupunki on avoin kaikkille kauppiaille, mutta vielä nykyäänkin kauppiaat karttavat tuota kaupunkia sen asukkaiden synkän luonteen vuoksi.

Valon Ritarikunnan hallitseman Luxianin päämies Sir Wilhelm Eiliyr on tullut terveeksi pitkäaikaisesta sairaudestaan. Vaikka Suurmestari Sir Wilhem tervehtyi, niin hän ei ottanut paikkaansa takaisin vaan luovutti Vara Suurmestarin arvonimen Sir Norsirille, jonka jälkeen hän katosi mystisesti. Valonkaupungissa vallitsee pienoinen kriisi Suurmestarin kadottua.

Valon Ritarikunta oli myös tukemassa Caghaoligin vallankumousta, kun edesmenneen Kruununprinssin vanhin tytär Edessa Numidia Caghaolig kaappasi vallan Carthagon Caghaolig IX:lta. Sinisten Velhojen Killan Arkkimaagiksi nimettiin uuden Kuningattaren pikkuveli Sirion Welfran Caghaolig. Pitkästä aikaan Caghaoligilla on hallitsija josta myös alemmat säätyluokat pitävät.

Rauhan aikaa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä sotaisa Xanocria hyökkäsi yllättäen Caghaoligin Asidion vuoristoon noin puolitoista vuotta sitten. Vuoristoalueet menetettiin nopeasti minkä jälkeen Xanocrian joukot marssivat kohti Cathiuta. Tieto hyökkäyksestä ei päässyt ajoissa perille, minkä takia puolet Cathiun alueista menetettiin heti sodan alkuvaiheissa.

Caghaoligin sotavoimien tiedustelu on saanut selville, että Xanocrian sotajoukot ovat monin kertaiset verrattuna Caghaoligin Kruunun huvenneisiin sotavoimiin. Enää ihme voisi pelastaa Caghaoligin kohtalon. Mikäli Kruunu saisi suostuteltua puolelleen sekä Varjo Kansan klaanit että Valon Ritarikunnan ja haltiat niin Caghaoligilla olisi jotain mahdollisuuksia selvitä sodasta. Kuningatar on parhaillaan käynnistänyt neuvottelut kansojen välisestä yhteistyöstä…

Tunnetuimmat Henkilöt:

Kuningatar Edessa Numidia Caghaolig I
Caghaoligin uusi Kuningatar joka nousi valtaan kaksi vuotta sitten. Kansan keskuudessa hyvin pidetty hallitsija, vaikka lähes heti hänen hallitsijakautensa alussa maa joutui jälleen sotaa Xanocrian kanssa. Tietyissä piireissä on ilmennyt närkästystä siitä, että hallitsija on nainen.

Ciral Galesian.
Kuningattaren neuvonantaja ja hyvin salaperäinen mies. Hänen taustoistaan ei tiedetä juuri mitään muuta kuin, että aatelinen hän ei ainakaan ole. Hän myös seuraa ja suojelee kuningatarta jatkuvasti ja kaikkialla, siksi häntä joskus salassa nimitetäänkin kuningattaren vahtikoiraksi.

Sinisten Velhojen Kilta:
Kruununprinssi Sirion Welfran Caghaolig
Sinisten Velhojen Killan Arkkimaagi ja Kuningattaren pikkuveli. Nuoresta iästään huolimatta Sirion on hyvin viisas ja voimakas Velho. Häntä kunnioitetaan kansan keskuudessa ja kansa kertoo hänestä sankaritarinoita. Aatelistokin ehdottomasti kunnioittaa tätä miestä, mutta sen piirissä liikkuu myös huhuja siitä että Sirion käyttäisi varjokudelmaa voimansa lähteenä ja että mikäli Kuningattarelle sattuisi jotain, niin jostain syystä Sirion kieltäytyisi ottamasta Kruunua vastaan.

Sinisten Velhojen Killan Ritarikunta:
Suurmestari Sir Dafar Dornic.

Ei niin pidetty kansan keskuudessa. Hän on erittäin kuuluisa itsekkyydestään ja oman Ritarikunnan ylistämisestä. Hän ei ole vielä ehtinyt käydä vannomassa uskollisuudenvalaansa Kuningattarelle, vaikka muut suurmiehet tekivät sen hyvin nopeasti Kuningattaren vallannousun jälkeen.

Harmaitten Velhojen Kilta:
Gerold Lustbander

HarmaittenVehojen Killan Arkkimaagi. Hän on toiminut jo 37 vuotta tämän Killan päämiehenä ja 101 vuoden iästään riippumatta hän on hoitanut työnsä moitteettomasti. Hän on hyvin viisas ja mahtava velho. Huhutaan, että hän olisi Sir Wilhelmin vanha oppipoika. Asiasta ei kuitenkaan ole mitään todisteita

Harmaiden Velhojen Killan Ritarikunta:
Suurmestari Sir Adman Robert.

Nuori Suurmestari. Tiedetään yleisesti ettei hän pidä nykyisestä hallitsijasta ja hän oli edellisen Kuninkaan Carthagon Caghaoligin uskollinen kannattaja.

Mustien Velhojen Kilta:
Arkkimaagi Dustimus Elelibard.

Lähes saman ikäinen kuin Arkkimaagi Lustbander. Arkkimaagi Elelibard on hyvin rahallinen ja harkitsevainen. Hän on ollut jo 47 vuotta Mustien Velhojen Killan johtaja, mutta nähtävästi hän on jättämässä paikkansa jollekin nuoremmalle Mustalle Velholle.

Valon Ritarikunta:
Suurmestari Sir Wilhelm Eiliyr.

Sir Wilhelm oli kuulemma koko Suuren Sodan aikana sairas ja estynyt tehtävistään. Huhujen mukaan hän parani sairaudestaan noin kaksi vuotta sitten. Hän ei kuitenkaan ottanut takaisin Suurmestarin virkaansa vaan luovutti asemansa Sir Norsirille. Kaiken tämän jälkeen Sir Wilhelm vain katosi. Sir Wilhem on nyt ollut kadoksissa noin puolitoista vuotta eikä hänestä ole kuulunut yhtään mitään.

Varasuurmestari Sir Norsir Femah.
Nuori nainen joka hoitaa Valon Ritarikunnan asioita, kun virallinen Suurmestari on hävinnyt. Sir Norsir on tunnettu temperamentistaan ja rankasta sotilaskuristaan jota hän noudattaa.


Historia

Mantereen alkuajoista tiedetään kansankeskuudessa vähän. Alkujaan mantereella eli vain joitain, nykyisin sukupuuttoon kuolleita eläinlajeja. Corinin Mantereelta saapuivat ensimmäisinä maahan haltioita ja myöhemmin ihmisiä, jotka nimesivät mantereen Vihreäksi Mantereeksi. Caghaolig, Amerion ja lukuisat muut valtiot kuuluvat tähän, hyvin laajaan mantereeseen. Corinin Mantereella ei tiedetä kenenkään käyneen Vihreän Mantereen asuttamisen jälkeen ja sen uskotaan tuhoutuneen.

Caghaoligin historia alkaa suuren Sinisen Velhon Faeru Caghaoligin
maihinnoususta Mairuun, jonka hän nimesi uudestaan Faerundiksi 497 vuotta sitten. Faeru oli lähetetty tutkimusmatkalle Vanhalta mantereelta, jossa hän oli
kuninkaan neuvonantajana. Vanhasta Mantereesta, josta Faeru oli kotoisin, on
jäänyt kansan keskuuteen enää haaleita huhuja Velho Valtakunnasta , jossa kaikki hallitsevat magian taitoja. Faerun perillisille, eli kuningassuvun lapsille opetetaan vieläkin legendoja Vanhasta Mantereesta ja he lukevat merikarttoja sinne pääsemiseksi, sillä suvun hallitsijoilla on ollut tapana purjehtia Faerun Kotiin viettämään vanhuuttaan ja kuolemaan.

Faerun rantautuessa uuteen maahan hän ihastui tämän vehreyteen ja sai helposti
anastettua vallan, sillä maassa oli raivonnut pitkä sisällissota, eikä kukaan
oikein tiennyt kuka maata hallitsi. Hän perusti velhojen hallitseman
mahtivaltion, nimitti itsensä sen kuninkaaksi, sääti uudet lait ja saavutti
kansan ja naapurivaltioiden luottamuksen. Faerun valtaan nousemisesta aloitettiin myös ajanlasku ja hänen jälkeläisensä ovat hallinneet vahvaa valtioita siitä lähtien.

Caghaoligissa kruunu periytyy aina perheen esikoiselle tai lähimmälle
sukulaiselle. Kaikki perheen lapset koulutetaan Sinisiksi Velhoiksi ja taipumus
magiaan on suvussa voimakas. Myös puolisoille joilla ei ole magian taitoja,
saatetaan niitä opettaa, jos se katsotaan tarpeelliseksi.


Lähi historia

Caghaolig oli keskikokoinen valtio, mutta sillä oli suuri mahti vahvan
velhokuningassukunsa vuoksi myös ulkomailla ja he kävivät kauppaa ja avustivat
sodissa ystävänaapurivaltioita. Tärkein kauppakumppani ja ystävävaltio oli Gathiu aina vuoteen 481 asti, jolloin sen kuningassuku oli sammumassa ja Caghaoligin kruununprinssi, Erichnot nai Gathiun kuningassuvun viimeisen jäsenen, nuoren Serebian. Valtiot yhdistyivät häiden yhteydessä. Nykyisen suurvaltion kansalaiset ovat nyt jakaantuneet mielipiteiltään kahtia; entisen Gathiun asukkaat usovat, että Erichnot on murhauttanut heidän kruununprinssinsä tarkoituksella ennen kuin tämä ehti saada perillistä. Vaikka tapahtumasta on jo 15 vuotta on koko ajan kansan keskuudessa ollut pientä kapinaa ja juonittelua tulevaa kuningasta vastaan. Caghaoligin alkuperäiset asukkaat taas ajattelevat heidän valtionsa pelastaneen Gathiun kansan kurjuudelta ja sisällissodalta.


Viimeiset 20 vuotta Gachaoligin Kuningaskunnassa
Kruununprinssi Erichnotin ja kruununprinsessa Serebianin kuoltua kuningaskunta ajautui hallitsijakriisiin. Kruununprinssin perhe, ystävät sekä kansa ajoivat hallitsijaksi vanhan kuninkaan eloon jäänyttä poikaa Parthias Gachaoligia ja hänen jälkeensä nuorta prinsessa Edessa Numidiaa. Vanha kuningas Partimore Gachaolig XIII kuitenkin julisti pojakseen ja perillisekseen äpäräpoikansa Garthacon Gachaoligin, josta tuli lopulta myös kuningas Parthias Gachaoligin kieltäydyttyä virasta vedoten “enneuniinsa”. Garthacon Gachaolig julistettiin maan yhdeksänneksi kuninkaaksi hänen taustoistaan riippumatta vuosi Kruununprinssin- ja prinsessan äkillisestä kuolemasta.

Uusi Kuningas yritti alistaa Valon Ritarikunan armeijakseen ja käskyttää sitä, mutta Valon Ritarikunta kieltäytyi. Tästä syystä Kuningas Garthacon Gachaolig IX julisti sodan Valon Ritarikunnan Suurmestarille Sir Wilhelm Eiliyrille. Kuninkaan komennuksessa olevat Velhokillat ja Ritarikunnat hyökkäsivät Valon Kaupungin muureja vastaan. Uusi kuningas ei ollut ottanut huomioon Valon Ritarikunnan suurta mahtia ja kuninkaan joukot kärsivät ennennäkemättömiä tappioita. Sinisten Velhojen miesvahvuudesta hävisi yli 50%, Harmaa Velhot menettivät 70% vahvuudestaan ja Mustat Velhot 95% vahvuudestaan, kun taas Valon Ritarikunta menetti vain 45% joukoistaan. Sota kesti 18 vuotta jonka jälkeen saatiin aselepo ja rauha. Rauhansopimukseen kuului, että Gachaolig joutui maksamaan suuria sotakorvauksia ja luovuttamaan maata Valon Ritarikunnalle. Valon Ritarikunta perusti oman valtionsa ja nimesi sen Luxsianiksi. Juuri ennen sodan loppua Asidion vuoristoon ilmaantui Pohjolan Haltioita, jotka vain ilmoittivat kuninkaalle muuttavansa tänne asumaan. Unohduksenmetsän Haltiat sanoivat hoitavansa heidät muualle Gachaoligin Kuningaskunnasta. Näin syttyi toinen sota kahden haltiakansan välille, joka ei ole vielä saanut päätöstään.

Nykyään Kuningaskunta on jakautunut kolmeen osaan: Luxsianiin, Kuninkaan hallitsemaan maahan sekä Pohjolan Haltioihin ja Unohduksenmetsän Haltioihin.

Maassa on nyt miespula Suuren Sodan takia. Köyhyys, nälänhätä ja kulkutaudit raivoavat kaikkialla ja rikollisuus kukoistaa maanteillä.


Rahayksiköt

euroina In-gamessa
0.05€ = tinakolikko
0.10€ = kupariraha
0.50€ = puolikultataalaria
1.00€ = kultataalari
2.00€ = mithrilraha

käytäntö:
10 kuparirahaa = puolikultataalaria
20 kuparirahaa = kultataalari
2xpuolikultataalaria = kultataalari
4xpuolikultataalaria = mithrilraha
2xkultataalaria = mithrilraha


Metsähaltioiden historia

Metsähaltiat asuttivat nykyisen Aerin alueen jo ennen kuin sen lähettyville muodostui ensimmäinen ihmisten asuttama valtio ja Metsähaltiat ovat vieläkin ainoa yhtenäinen ja suurin haltiayhteisö Caghaoligin alueella.

Unohduksen metsä piti itsenäisyytensä aina Faerun maihinnousuun asti, mutta se teki yhteistyötä silloisen Mairun kuningaskunnan kanssa. Metsähaltioiden suku oli tuolloin vähäinen jatkuvien ruttoaaltojen, Mairun sisällissotien ja barbaarien hyökkäyksten takia ja haltiat tarvitsivat tiivistä yhteistyötä ihmisten kanssa, jotta kummatkin kansat olisivat säästyneet täydelliseltä tuholta. Tuolloin Faeru oli perustamassa Caghaoligin valtiota ja ehdotti Unohduksenmetsän kansan liittyvän valtioonsa, jotta ihmiset ja haltiat voisivat yhdistää vahvuutensa ja muodostaa uuden ja ylväämmän kansan. Ajan rikkonaisuuden ja ihmisten ja haltioiden silloin läheisten suhteiden vuoksi, tuolloinen Viisastenkokous päätti, että Unohduksenmetsä liittyisi Caghaoligiin jos ihmiset eivät asuttaisi heidän maitaan.

Heti Faerun lähdettyä perustamastaan valtiosta ja jätettyään kruunun pojalleen, heräsi metsähaltioiden keskuudesta pieni ryhmä, joka uskoi Faerun taivuttaneen magiallaan Viisastenkokouksen taipumaan Unohduksenmetsän liittämiseen Caghaoligiin. Tätä ryhmää ei silloin juurikaan noteerattu, sillä asiat olivat hyvin ja haltioiden ja ihmisten liitto tuntui lujalta ja turvalliselta. Tämä pieni epäilevä ryhmä kuitenkin nimesi itsensä Metsähaltioiden Vapautusryhmäksi ja kituutti elossa monia satoja vuosia. Vasta noin 150 vuotta sitten Vapautusryhmä nousi kukoistukseen. Siihen antoi syyn silloinen kuninkaan Wefran VII halu metsästää Unohduksenmetsässä ja rakentaa metsästysmaja Unohduksenmetsän reunaan, Aerin kaupungin rajoille. Metsähaltiat alkoivat pelätä ihmisten puuttuvan heidän sisäiseen hallintoonsa ja sekoittavan liiaksi vertaan haltiaväestöön. Yhä useammat haltioista haluavat taas täyden itsehallinnon ja metsänsä vapaaksi. He uskovat sen olevan ainoa oikea tapa toteuttaa metsän tahtoa ja kansan todellista vapautta, jonka ei tulisi olla sidottuna heikkomielisiin ja lyhytikäisiin ihmisiin.

Jumalat

Bane: Bane on eripuran, pelon, tyrannian ja vihan julma ja paha jumala. Hän voitti jumaluutensa suuressa pelissä muinaista suurjumala Jergalia vastaan. Bane kuoli ennen kuin Vihreälle Mantereelle oli ainutkaan ihminen astunut. Hänen sielunsa kuitenkin uhrasi oman poikansa, Lyachtu Xvim-nimisen vähäisen jumalan ja palasi kuolleista. Bane on täydellinen tyranni ja yrittää saada kaikki jumalat ja kuolevaiset palvelemaan itseään. Bane on erityisen vihamielinen Helmia, Lathanderia, Mystraa, Oghmaa ja Triadin jumalia kohtaan, eikä hän juurikaan rakasta Cyriciä. Hänet tunnetaan myös nimillä Musta Käsi, Musta Valtias ja Pimeyden Herra.

Chauntea: Chauntea on maanviljelyn, ihmisten kehittämien kasvien, maanviljelijöiden, puutarhureiden ja kesän jumalatar. Hän on todella Torilin maailman ruumiillistuma ja kaikki kansat palvovat häntä jossain muodossa. Hän ei vahingoittaisi ketään, ellei ole aivan pakko. Chauntean liittolaisia ovat lähes kaikki muut jumalat (hänellä on kiihkeä romanssi Lathanderin kanssa) ja hän vastustaa tuhon ja väärään aikaan tapahtuneen kuoleman jumalia, eityisesti Raivon jumalia (Auril, Malar, Talos ja Umberlee). Hänen muita nimiään ovat Suuri Äiti, Viljajumalatar ja Maaäiti.

Corellon Larethian: Corellon Larethian on haltioiden pantheonin (Seldarine) jumala ja hän on myöskin haltioiden taikuuden, musiikin, taiteiden, taitojen, sodan, haltiarodun, runouden bardien ja soturien jumala. Corellon johtaa muita haltiajumalia taistelussa pahuutta vastaan ja hän on liittoutunut Mystran ja Eilistraeen kanssa. Corellon sotii alati drowien jumalia vastaan ja vastustaa myöskin Sharia ja tämän turmelevaa Varjokudelmaa. Hänet tunnetaan myös nimillä Haltioiden Luoja, Suojelija, Elämän Suojelija ja Säilyttäjä ja Kaikkien Haltioiden Hallitsija.

Helm: Helm on suojelemisen, suojelijoiden ja vartijoiden jumala. Hän on järkähtämätön ja omistautunut asialleen ja useat pitävät häntä tunteettomana ja epäkiinnostuneena moraalisista asioista, elleivät ne vaaranna hänen velvollisuuttaan. Helm rakastaa lapsia syvästi ja hänellä on läheiset suhteet jumala Tormiin, vaikka heidän kirkkonsa sotivatkin keskenään. Helm vastustaa tuhon ja valheen jumalia ja on erityisen aktiivinen Banea vastaan. Helm tunnetaan myös nimillä Valvoja ja Valpas.

Mystra: Mystra on taikuuden, loitsujen ja Kudelman jumalatar. Nykyinen jumalatar on ollut vain vähän päälle vuosikymmenen jumalana: hänen edeltäjänsä, joka oli myöskin nimeltään Mystra, kuoli sodassa pahuutta vastaan ja hänen edeltäjänsä Mystryl tuhoutui Netherilin imperiumin Arkkimaagi Karsus Hullun taikuuden takia. Mystra oli alun perin kuolevainen velhotar nimeltä Sydänyö, mutta Myrkulin tuhoaminen ja Banen kukistamisen auttaminen saivat valtias Aon kohottamaan hänet jumaluuteen. Mystra on Kelemvorin, Azuthin (velhojen jumalan, joka on myöskin Mystran neuvonantaja) ja Selûnen (joka loi alkuperäisen taikuuden jumalattaren) liittolainen. Hän on Cyricin vihollinen, sillä Cyric petti hänet ja Kelemvorin, Banen ja Zhentarimin Mustan Tietoverkon hyödyksi. Mystra tunnetaan myös nimillä Arvoitusten Valtiatar ja Kaiken Taikuuden Äiti.

Naamio: Naamio on juonitteleva ja harvoin nähty, varkaiden, varkauden ja varjojen jumala, joka on liittoutunut Banen kanssa ja jolla on kuulemma jokin yhteys Shariin (molemmat asuvat Varjon maailmantasolla). Naamio nauttii varastamisesta ja rikkaudesta, eikä voi sietää Waukeenia, kaupan jumalatarta (koska heidän luonteensa ovat täysin erilaiset) ja Cyriciä, joka varasti osan Naamion voimista Vaikeuksien Ajalla. Hän vastustaa myöskin vartijoiden, velvollisuuden ja tiedon jumalia ja Selûnea, sillä hänen valonsa sotkee Naamion öiset suunnitelmat.

Shar: Shar on luolien, menetyksen, pimeän, salaisuuksien, unohtumisen, Uumenenalan ja yön ikivanha jumalatar, joka inhoaa verisesti sisartaan Selûnea ja pitää yllä Varjokudelmaa. Sharin papisto on täysin uskollinen kauhealle jumalattarelleen. Sharin ainoat todelliset liittolaiset ovat Cyric ja Talona, myrkkyjen jumalatar. Shar syntyi valtias Aon käskystä hoitamaan Torilin maailmaa, mutta hän riitaantui sisarensa Selûnen kanssa. Shar tunnetaan myöskin nimillä Menetyksen Ruhtinatar, Musta Jumalatar ja Yön Valtiatar.

Sune: Sune on kauneuden, rakkauden ja tunteiden jumalatar, joka rakastaa kaikkea elävää ja kaunista. Hänet kuvataan usein kauniina, punahiuksisena naisena (punahiuksisia papittaria pidetään Sunen siunaamina). Sune auttaa kaikkia niitä, jotka tarvitsevat apua ja vastustaa Aurilia, Malaria, Talosia ja Umberleeta (merten jumalatarta). Hän ei myöskään pidä sodan jumalasta Tempuksesta, mutta Tempus ei piittaa hänestä. Sune on liittoutunut Selûnen ja Lliiran kanssa. Hänen muita nimiään ovat Tulitukka ja Valtiatar Tulitukka.

Muita jumalia:

Azuth: Velhojen ja maagien jumala; Mystran neuvonantaja ja lähin palvelija; kukisti kuolevaisena Savras-jumaluuden ja nousi jumalaksi tämän ansiosta; muita nimiä ovat Korkea, Maagien Suosija ja Loitsujen Lordi

Lolth: Drowien pääjumaluus; hämähäkkien, pahuuden, pimeyden, kaaoksen, salamurhaajien ja drowien jumalatar; Corellon Larethianin entinen vaimo; muita nimiä ovat Lukkikuningatar ja Demoniverkon Kuningatar

Oghma: Tiedon, keksimisen, inspiraation ja bardien jumala; tärkein Faerûnin tiedon jumalista; muita nimiä ovat Tiedon Herra ja Tiedetyn Kirjoittaja

Tyr: Oikeuden jumala; Triadin johtaja ja Ilmaterin ja Tormin esimies; Helmin liittolainen; muita nimiä ovat Reilukätinen, Liinoitettu Jumala ja Oikeudenmukainen Jumala

Kuningaskunnan kaupungit

Camaroks
Pääkaupunki Camaroks on suurin kauppakeskus koko kuningaskunnassa ja siellä kohtaavat kaikki säädyt ja rodut. Kaupungin lainvartijat pitävät hyvää huolta rikollisista ja sen takia kaupungissa ei ole juurikaan rikollisuutta.
Kuninkaanlinna sijaitsee keskellä suurta kaupunkia. Tavallisilla kansalaisilla ei ole mitään asiaa Kuninkaanlinnan muurien sisäpuolelle, mutta se ei näytä haittaavan kaupunkilaisia.
Vilkas kaupankäynti Camaroksin kaduilla on näkemisen arvoinen asia, kun kauppiaat tinkaavat asiakkaiden kassa tuotteistaan ja uljaat ritarit ja mannun vartijat kävelevät joukko-osastoin vartioiden kaupungin järjestystä.

Cathiu
Väkiluvultaan suurin kaupunki koko Gachaoligissa missä on myös vilkas kaupankäynti, mutta Cathiussa ei ole yhtä tehokas lainvalvonta kuin Camarokssissa. Tämän kaupungin ympärillä asuu paljon maanviljelijöitä joista suurin osa hankkii elantonsa laillisin keinoin, mutta löytyy myös niitä jotka eivät.
Cathiu on vanhan Cathiun valtion pääkaupunki ja sen asukkaat myös käyttäytyvät sen mukaisesti ja, jos olet kotoisin Camaroksista ja menet ilmoittamaan sen jossain krouvissa voit olla varma ettet saa tuoppiisi enää täytettä.
Tässä kaupungissa toimii oma kaupungin kaarti, mutta useiden osapuolien mielestä se on vain maanviljelijöitä haarniskoissa ja heistä kiertää huhu etteivät he osaa edes käyttää miekkaa.

Faeru
Faeru on legendaarinen paikka missä Suuri Arkkimaagi Faeru nousi maihin ja missä perusti tämän valtion. Käytännössä kaupunki toimii suurena satamana mistä kuljetetaan vienti- ja tuontitavarat ympäri Kuningaskuntaa.
On selvää, että Harmaa Kuolema Kultti hallitsee kaupunkia, mutta sille ei voi mitään. Ei edes muut Velho Killat tai Ritarikunnat ole pystyneet pysäyttämään tätä kauheaa Kulttia. Tavallisiin ihmisiin Harmaa Kuolema Kultti ei vaikuta, mutta porvareihin ja aatelistoon Harmaa Kuolema Kultti vaikuttaa hyvin huonolla tavalla.

Genda
Genda on toisiksi suurin satamakaupunki missä käydään myös hyvin vilkasta kauppaa ja ehkä vilkkaampaa kuin Faerussa sillä Genda on lähempänä Camaroksia kuin Faeru, mutta estää kaupankäynnille on Gendan pieni satama mihin ei mahdu kuin kymmenen laivaa kerrallaan.
Genda on myös matkustajien välipysähdys paikka ja sen takia siellä on paljon majataloja ja krouveja ja tietenkin paljon taskuvarkaita. Lainvalvonta on hyvin tiukkaa Gendassa ja yleensä, jos taskuvaras jää kiinni niin hän on kuollut seuraavaan aamuun mennessä.
Epäillään, että Tuliveitset majailisivat jossain päin Gendaa kuitenkaan heistä ei ole mitään näkyviä todisteita.

Sarman
Sarman on pieni kaupunki missä ei ole kovinkaan suurta kaupankäyntiä, mutta se ei haittaa Sarmannin asukkaita lainkaan. Tällä kaupungilla on kuitenkin omat hyvät puolensa sillä sen ympärillä on suuret maatalousalueet. Kaupungin kadut ovat aina mutaisia toisin kuin useissa muissa Gachaoligin kaupungeissa ja sen takia ulkopuoliset välttävät tätä kaupunkia.
Rikollisuus on hyvin vähäistä kaupungissa, kun kaupunki on pieni ja siellä on paljon lainvartioita mitkä pitävät tarkkaa järjestystä.

Merdia
Merdia, rautaseppien kaupunki. Kaupungin yleisin ammatti on seppä ja kaupungissa onkin useita kulta-, hopea-, pronssi- ja rautaseppiä, kun Merdian pääelinkeino on sepänammatti. Yleensä kaupungit muodostuvat reheville alueille, mutta Merdiasta ei löydy yhtäkään maatilaa eikä viljelysmaata.
Kaupungissa taotut miekat ja muuta aseet ovat lähes yhtä hyviä kuin Asidiossa taotut miekat, vaikka Merdiassa ei asu yhtään kääpiötä. Kuitenkin kaupungissa kaupankäynti on vilkasta ja siltä toimitetaan miekkoja ja muita aseita ympäri Kuningaskuntaa.
Yleisesti kaupunkilaisia ottaa päähän se, että Gachaolig ja Cathiu yhdistyivät sillä Merdialla ja Manicralla oli hyvin suuret bisnekset, mutta valtioiden yhdistyttyä kaupankäynti laski noin 25%.

Manicra
Manicra, kaupunki järvenrannalla ja suuren metsän laidalla. Tämä kaupunki on niin sanotusti moni toimi kaupunki sillä se saa rahaa kalastuksesta, puunhakkuusta ja metsästyksestä. Pääelinkeino on kuitenkin puunhakkuu ja metsästys, kun metsää riittää jokaiselle asukkaalle yllin kyllin.
Ennen valtioiden yhdistymistä Manicra oli yksi rikkaimpia kaupunkeja koko Gachaoligissa, mutta yhdistyksen myötä kaupankäynti laski yli 50%.
Manicra on kuitenkin toipunut tästä ikävästä takaiskusta ja kaupankäynti on melkein palannut normaaliin.

Aeri
Aeri, kaupunki keskellä ei mitään. Vaikka kaupunki sijaitsee metsän keskellä, niin sen asuttamat haltiat eivät halua hakata puita paitsi sen mitä tarvitsevat rakennuksiin ja elämiseen. Aerin väestöstä noin 99% on haltioita ja loput ovat mannunvartioita ja ihmisiä. Aeri on hyvin eristäytynyt kaupunki ja sillä on käytännössä autonomia ja se on yrittänyt itsenäistyä moneen otteeseen, mutta ilman suurta menestystä. Tällä kaupungilla ei ole mitään erikoisia kauppasuhteita muihin kaupunkeihin vaan se tuottaa sen mitä asukkaat tarvitsevat.
Aerin läpi virtaa suuri joki nimeltä Aer ja siitä kaupunkilaiset saavat suuren osan ruuastaan, mutta myös maatiloja on kaupungin laitamilla useita.
Asidio toinen kaupunki keskellä ei mitään, mutta tämän kaupungin ympärillä on vain vuoristoa. Kaupungin pääelinkeino on kullan, hopean, rautamalmin ja muiden malmien kaivaminen ja myyminen eteenpäin. Kaupungissa on myös useita seppiä mitkä valmistavat koruja, sormuksia ja tietenkin aseita, kun raaka-aineet ovat melkein ilmaisia.
Kaupungissa asuu myös paljon noidanmetsästäjiä, kun Asidion vuoristossa asustaa paljon noitia ja kaupunkilaiset pelkäävät heitä hyvin paljon, mutta selvää syytä vihamielisyydelle ei tiedetä. Vaikka noidat eivät ole tehneet mitään pahaa kaupunkilaisille tai muille ihmisille.

Sininenkaupunki
Sinistenvelhojen ja Ritarikuntalaisten kaupunki. Kyllä kaupungissa muutakin asutusta on, mutta Velhot ja Ritarit on enemmistö. Kaupungissa ei ole lainkaan rikollisuutta, kun Ritarit pitävät huolen muusta väestöstä. Kaupankäynti on hyvin hiljaista Sinisenkaupungin kaduilla, mutta on kuitenkin. Tämä kaupunki on vain Velhojen ja Ritareiden koti, kun ei heitä voi pitää teltassa ympäri vuotta.
Harmaakaupunki Harmaavelhojen ja Harmaavelhojen Ritarikuntalaisten kaupunki. Tämä kaupunki on hyvin suurin vähemmistö on Velhot ja Ritarit, kun on muuta asutusta paljon, kun kaupungin ympärillä on reilusti rehevää maata missä on hyvä viljellä. Kaupankäynti on hyvin vilkasta Harmaankaupungin kaduilla, kun kaupungin rikollisuus prosentti on nolla.

Valonkaupunki
Valonkaupunki on hyvin vilkas kauppakaupunki, vaikka Valon Ritarikunta on perustanut tämän kaupungin omiin tarpeisiinsa. Kaupungin jykevien muurien ulkopuolella on mahtavat maanviljely tilat ja niistä kaupunki saa ruokansa.
Tämä kaupunki on ainutlaatuinen sillä et pääse muurien sisäpuolelle ilman kulkulupaa, kun Valon Ritarikunnan nykyinen Suurmestari määräsi niin. Kukaan ei tiedä miksi, mutta rikollisuus prosentti laski saman tien puoleen.


Maailman katsomukset

Neutral:
Pyrkii noudattamaan lakia, mutta osaa olla kriittinen sitä kohtan. Voi rikkoa lakia jos teko hyödyttää itseään tai toteuttaa omaa maailmankatsomusta/ uskontoa/ elämänfilosofiaa. Esim. Voi tappaa tarvittaessa, mutta ei huvikseen tai heikoin perustein.

Neutral Good:
Ei epäile lain olevan väärässä koskaan. Ilmoittaa toisten tai itsensä tekemistä laittomuuksista heti lainvartijalle, vaikka tietääkin saavansa tai aiheuttavansa toiselle rangaistuksen. Esim. Kärsii suuria omatunnontuskia, jos näkee jonkun toisen olennon (ei riista tai muun villieläimen) kuolevan tai tappaa jonkun olennon. Ja ilmoittaa lainvartijoille heti, jos havaitsee tällaista.

Neutral Evil:
Ei välitä laista muulloin kuin silloin kun se hyödyttää itseään. Noudattaa lakia normaalissa elämässä päästäkseen helpommalla. Ei kärsi kovinkaan suuria oman tunnon tuskia, jos tappaa tai näkee jonkun tappavan tuntemattoman.

Chaotic Good:
Laki ei kiinnosta, mutta ei kuitenkaan riko sitä koko ajan. Esim. Ei kärsi omatunnontuskia, jos joku tappaa jonkun. Selviää olankohautuksella siitä ja voi mennä jopa mukaan auttamaan tappajia.

Chaotic Evil:
Menee siitä mistä aita on matalin. Ei tunne käsitettä laki, joten ei myöskään noudata sitä. Omatunto on kieroutunut ja voi jopa mennä auttamaan jonkun olennon tappamisessa, jos on aikaa. Voi jopa nauttia toisen kuolemasta ja tappamisesta. Omatuntoa ei ole, joten henkisiä kriisejä toisten tappamisesta ei tule.

     

Vohvelin Ritarikunta
http://www.clemon.fi/~vohveli/